torsdag den 10. januar 2013

Kage til Julefrokost

mumenum!
Så er der kage på banen, igen :-)

Vi skulle holde julefrokost i min klasse og vi gad ikke rigtig lave vildt meget ud af det, så det blev pizza og kage!

I kagen var der:
Kakao-lagkagebunde
Lemoncurd-creme
chokolade-creme
IMBC
Fondant


Lemoncurd-smørcreme
40 ml vand
180 g sukker
3-4 pasteuriserede æggehvider
250 g smør
40 g lemoncurd

Bring vand og sukker i kog. Efter fem minutters kogning begynder du at piske æggehviderne. Efter to minutters piskning er hviderne stive, og sukkermassen har dermed kogt i syv minutter. Det er meget vigtigt, at sukkermassen og de piskede æggehvider er færdige samtidig.

Fortsæt piskningen af æggehviderne men tilsæt sukkermassen forsigtigt – for eksempel ved at lade det løbe ned langs siden af skålen. Sørg for at piske ved høj hastighed og i så lang tid, at skålen til sidst føles kold (og det tager flere minutter, så fortvivl ikke, hvis du synes, det går langsomt).

Når skålen føles kold, tilsætter du smørret i mindre stykker. Pisk videre indtil smørcremen samles. Det kan også godt tage noget tid, og igen gælder det om ikke at panikke, hvis den finder på at skille undervejs. Pisk videre, og den vil samle sig igen. Når cremen er samlet, tilsætter du lemoncurd og sørger for at piske det godt ind i smørcremen.

Den samme opskrift brugte jeg på IMBC, bare hvor jeg skiftede lemoncurd ud med vaniljesukker.

Chokolade Creme
1 dl vand
200 gram sukker
1 æggeblomme
250 gram smør
1 spsk vanillesukker (kan undværes)
200 gram chokolade, lys, mørk eller hvid


Tag smørret ud i god tid og lad det stå ved stuetemperatur så det bliver blødt.
Kom sukker og vand i en gryde.
Kog indtil sukkeret er smeltet. Lad det køle lidt af. Det skal være over 45 grader. Hvis det er varmt uden at brænde så passer det.
Hak chokoladen og tilsæt den til siruppen så den smelter og det bliver en tyk creme.
Hæld det i en skål og lad det køle yderligt af til koldere end "lillefingervarmt". Gerne stuetemperatur.
Hæld også smørret og æggeblommen i skålen.
Pisk det hele kraftigt. Pisk indtil du har en luftig blød og ensartet creme. På et tidspunkt sker der et tydeligt skift hvor det ændrer sig til at blive en luftig creme.

Lagkagebunde 3 stk

4 æg
160g sukker
1 stor spsk. vand
1 tsk vanilje med top
1 knivspids salt
120g hvedemel
1 tsk bagepulver

Pisk æggene heftigt med vand, vanilje, salt og sukker til en fin mousse. Det skal piskes længe, men det er det værd i den sidste ende.
Sigt mel og bagepulver i, vendes med let hånd, kun til melet lige er opsuget. Men vær omhyggelig, da der kan gemme sig lommer af mel i dejen.

Hvis man har lyst til kakaobunde tilsættes 3 spsk. kakao inden melet, og piskes godt ind.

Hældes i en springform og bages ca. 20-30 minutter ved 200 grader. Køl derefter bundene af på en bagerist, inden den deles i 3 bunde.




Jeg smurte første lag med lemoncurdcreme og næste med chokoladecreme. Før jeg fik fondant på, smurte jeg den op med IMBC. 

Det skal siges at det er min første rigtige kage ;-)

Der var dog over en halv kage tilbage, men den fortærede vi derhjemme dagene efter ;-)

Peace out!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar